Kultur i Thy

Oplevelser for livet

KulturRummet

KulturRummet er navnet på Thisted Kommunes samling af kommunale kulturinstitutioner. Her finder du Biblioteket i Thy, Musikskolen i Thy, Plantagehuset, Madværkstedet, Smedjen og Thisted Musikteater.

KulturRummet er ikke et traditionelt kulturhus, samlet i en bygning, men består i stedet af nye og gamle kulturhuse, der samarbejder på tværs – inde og ude.

Støttemuligheder til kulturelle aktiviteter

De frie kulturmidler og andre puljer

Thisted Kommune yder tilskud til kulturelle aktiviteter i kommunen igennem de frie kulturmidler. Hvert år bliver der ydet støtte til en lang række foreninger og institutioner, der arrangerer kulturaktiviteter inden for en bred vifte af genrer over hele kommunen.

Selvejende kulturinstitutioner

Thy byder på et væld af kulturelle oplevelser for alle aldre og interesser. Gå på inspiration hos de mange selvejende kulturinstitutioner på deres respektive hjemmesider.

Nedenfor kan du slide mellem forskellige selvejende kulturinstitutioner.

 • Det Nord- atlantiske Fyr i Hanstholm

 • Fyrspillene i Sydthy

 • Kirsten Kjærs Museum

 • Limfjords-teateret

 • Lodbjerg Fyr

 • Museum Thy

 • SMK Thy

 • Spillestedet Thy

 • Vestervig Kirke musikskole

En paraplyorganisation

Kulturelt Samråd

Kulturelt Samråd er en paraplyorganisation for Thisted Kommunes kulturelle foreninger. Formålet med Kulturelt Samråd er at

 • Skabe et aktivt og godt kulturliv i Thy
 • Være medlemmernes talerør overfor kommunen
 • Koordinere medlemmernes aktiviteter og arrangementer
 • Synliggøre aktiviteter
 • Rådgive og støtte medlemmerne

Derudover har foreninger og institutioner også mulighed for søge Kulturelt Samråds Kulturpulje, som uddeles fire gange årligt.

Læs mere om Kulturelt Samråd og kulturpuljen her.

Lokalt samarbejde om læring

Kulturtjenesten og RUM

Kulturtjenesten Thy er en kulturfaglig udviklingsenhed under Kulturafdeling som er med til at understøtte kulturelle og kunstneriske aktiviteter i dagtilbud og skoler i Thy.

Formålet med Kulturtjenesten Thy er at bygge bro mellem de formelle og uformelle læringsmiljøer i kommunen således, at samarbejdet mellem kommunens kulturmiljøer og skole- og dagtilbud bliver styrket.

Ambitionen er, at alle børn uanset opvækstvilkår får sammenhængende, lokale og varierede kulturelle oplevelser i deres skole- og institutionstid.

RUM er en webportal, designet og administreret af Kulturtjenesten Thy, hvor lokale aktører indenfor kultur, natur, fritid og erhverv kan udbyde læringsforløb og -aktiviteter til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser. På RUM kan pædagoger, lærere og undervisere få et lettilgængeligt, opdateret overblik over de mange alternative læringsarenaer i Thy og omegn.

Gå på opdagelse i RUM lige her

Kulturaftalen KulturKANten i 2021-2024

Kulturaftale Nordjylland

Thisted Kommune indgår i kulturaftalen KulturKANten i 2021-2024. En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem kulturministeren og en gruppe af kommuner. Tilsammen udgør kommunerne i aftalen det, der kaldes en kulturregion.

 

Påskønnelse af kulturelle ildsjæle

Thisted Kommunes kulturpris

Kulturprisen gives til kulturelle ildsjæle, der har ydet en indsats inden for billedkunst, drama, musik, eller andet kunstnerisk område, og som samtidig tager initiativer, igangsætter og inspirerer på det kulturelle område.

Det ældste venskabsbysamarbejde i Norden

Nordiske venskabsbyer

De fire nordiske byer Uddevalla i Sverige, Mosfellbær på Island, Loimaa i Finland samt Skien i Norge udgør Thisted Kommunes nordiske venskabsbyer.